................................ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ!!!

~

............................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.* κιτρινισμένες λιθο-γραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...


Μετάφραση // Translate

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Ημερίδα με θέμα: “Ο ελληνισμός της Ουκρανίας: χθες, σήμερα, αύριο. Συνιστώσες και προεκτάσεις”

Δελτίο Τύπου 


Η Κοινότητα της Ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των 
Ελλήνων φιλοουκρανων "Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη", 
διοργανώνει ημερίδα με θέμα 
“Ο ελληνισμός της Ουκρανίας: χθες, σήμερα, αύριο. Συνιστώσες και προεκτάσεις”
 την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, από 10.00 ως 19.00 
στο ξενοδοχείο “President”, αίθουσα Europe, 
Κηφισίας 43, Αθήνα (στάση μετρό Αμπελόκηποι). Η σχετική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Επιστημών των Ανώτατων Σπουδών της Ουκρανίας ενώ μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουκρανών Ευγένιος Τσολίϋ (Ukrainian World Congress), ο οποίος θα παρευρίσκεται στην Αθήνα με την ευκαιρία του εορτασμού της 50ης επετείου του Κογκρέσου, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα Ναταλία Κοσένκο, καθώς και άλλα εξέχοντα μέλη που εκπροσωπούν τους Ουκρανούς σε όλες τις ηπείρους. 
Έχουνε κληθεί να μιλήσουν κορυφαίοι Έλληνες και Όυκρανοί επιστήμονες με σπουδαίο έργο στην ιστορία, στα γράμματα, στις τέχνες καθώς και στις πολιτιστικές-ανθρώπινες σχέσεις ανάμεσα στους δυο λαούς ενώ την ημερίδα θα συντονίσουν ο ὁμότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λαυρέντιος Δελλασούδας και ο γνωστός διεθνολόγος, στρατηγικός αναλυτής, ειδικός σε θέματα παγκόσμιας ασφάλειας Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος. 
Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιάσουν οι εκλεκτοί ομιλητές είναι η ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού της Ουκρανίας, οι Ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας, οι μεταφράσεις από την ελληνική στην ουκρανική γλώσσα των τελευταίων πέντε αιώνων, καθώς και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Ελλήνων της Αζοφικής και ειδικά της Μαριούπολης. 
Ο ελληνισμός της Ουκρανίας έχει παρουσιάσει πολύ σημαντικό έργο, ενώ αποτελεί ένα πολύ ισχυρό τμήμα της ουκρανικής κοινωνίας με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Παράλληλα έχει συνδράμει τα μέγιστα στην οικοδόμηση των ισχυρών διμερών δεσμών που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις Αθήνας- Κιέβου. 
Ειδικότερα στη σημερινή εποχή που χαρακτηρίζεται από ασάφεια ως και ευρύτερες ανησυχίες σε θέματα περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, οι δυο λαοί μέσα από μια ειλικρινή ανταλλαγή εποικοδομητικών σκέψεων και ιδεών, μπορούνε να προσφέρουν ακόμα περισσότερα σε διμερή βάση καθώς και μέσω πολυμερών σχημάτων και οργανισμών. 
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε στην εκδήλωσή μας, και να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις σας για την περαιτέρω εμβάθυνση των μεταξύ μας σχέσεων. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 
Για την “Ουκρανό-Ελληνική Σκέψη” 
Γαλήνη Μασλιούκ 
+30 6973310317 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου