................................ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ!!!

~

............................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.* κιτρινισμένες λιθο-γραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...


Μετάφραση // Translate


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Απαισιόδοξοι οι Ελληνες για την χώρα - Τι έδειξε έρευνα

ΕΡΕΥΝΑ

01 Δεκ 2016


Απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας εμφανίζονται οι Έλληνες σύμφωνα με το μηναίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, το 88%, πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% υποστηρίζει το αντίθετο. Αξιοσημείωτο μάλιστα ότι ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κυριαρχεί η ίδια απογοήτευση (73% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 97% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ).
Όσο για τα συναισθήματα των πολιτών για τα όσα συμβαίνουν σήμερα, κυριαρχούν η οργή και η αγανάκτηση, η απογοήτευση, η ανησυχία και το άγχος και η ντροπή. Επιπλέον, το 53% πιστεύει ότι η θέση της χώρας αποδυναμώθηκε τον τελευταίο χρόνο.
Από την έρευνα της Public Issue προκύπτει ακόμη σαφής υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα τόσο στη δημοτικότητα όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Το 45% των πολιτών αξιολογεί θετικά τον πρόεδρο της ΝΔ, έναντι 24% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 42% υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 22% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.
Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο», το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ, ενώ μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή.
Τέλος, το 53% τάσσεται κατά της διεξαγωγής εκλογών αυτή τη στιγμή και το 45% υπέρ.

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου