................................ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ!!!

~

............................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.* κιτρινισμένες λιθο-γραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...


Μετάφραση // Translate

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

H κυβέρνηση ζητά στοιχεία από τους δήμους που παραπέμπουν σε δέσμευση αποθεματικών... Εντολή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου να μην δώσουν ούτε ένα στοιχείο!


H κυβέρνηση ζητά στοιχεία από τους δήμους που παραπέμπουν σε δέσμευση αποθεματικών... // Δεν θα αποστείλει στοιχεία ο Δήμος Πατρέων. Εντολή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου να μην δώσουν ούτε ένα στοιχείο! (Ένας κομμουνιστής αγωνιστής Δήμαρχος που κάνει περήφανους τους ανθρώπους το λαού στην Πάτρα, -καθώς βέβαια κι εκεί τα τοπικά συμφέροντα και κατεστημένα τον έχουν στην μπούκα του κανονιού-, μας κάνει περήφανους και εμάς, όλους όσους από παντού παρακολουθούμε την πολυεπίπεδη και πολυσήμαντη δραστηριότητα του... 
-Δ.Τζ.

Με εντολή του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, δεν αποστέλλονται τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Πατρέων στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη*. Στο "εντέλλεστε" που υπέγραψε στις 16/12/2016, προς όλες τις οικονομικές υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Πατρέων, ο Δήμαρχος αναφέρει:
«Με βάση το σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 39953 του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, ως εξαιρετικά επείγον για την αποστολή των οικονομικών στοιχείων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και των οικονομικών προσώπων, τα εν λόγω στοιχεία που ζητούνται από το παραπάνω έγγραφο, είναι ήδη γνωστά και αποστέλλονται στο υπουργείο Εσωτερικών το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στις 15/12/2016 του αντιδημάρχου Οικονομικών, Προσόδων και Τοπικής Οικονομίας, κ. Παναγιώτη Μελά, με τον κ. Καρύδα Γεώργιο, όπου ζητήθηκαν διευκρινήσεις, δεν δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις σχετικά με το ερώτημα: "στο που αποσκοπούν και πως θα αξιοποιηθούν τα εν λόγω στοιχεία".
Θεωρούμε επίσης πως η αποστολή τέτοιων ευαίσθητων στοιχείων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στα προσωπικά υπαλλήλων είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Το συγκεκριμένο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών μας θυμίζει, την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, του Απρίλη 2015 όταν δεσμεύτηκαν τα αποθεματικά φορέων, μεταξύ των οποίων Δήμων και Περιφερειών. Τότε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προχώρησε στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των παραπάνω φορέων. Επιλογή για την τοπική αυτοδιοίκηση σχετίζεται άμεσα με τραγικές συνέπειες τόσο στην υλοποίηση έργων όσο και στην παροχή υπηρεσιών προς τα λαϊκά στρώματα.
Κατόπιν τούτου:
ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ:

Όλες οι οικονομικές υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Πατρέων να μην αποστείλουν απαντητικό έγγραφο με τα στοιχεία που ζητούνται στο υπ’ αριθμ. 33953/12-12-2016 έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη».
~~~~~~~~~~~~
*ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ζητά στοιχεία από τους δήμους που παραπέμπουν σε δέσμευση αποθεματικών

Στην καταγραφή των αποθεματικών των δήμων και των περιφερειών και των νομικών τους προσώπων προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, σε μια κίνηση που παραπέμπει σε έναν νέο κύκλο δέσμευσης των χρημάτων των δήμων και άλλων φορέων της Τοπικής Διοίκησης. Γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, να στείλουν μέχρι τις 16 Δεκέμβρη, σειρά οικονομικών στοιχείων. Και συγκεκριμένα: Τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες της Ελλάδος, λογαριασμούς πάγιας προκαταβολής, χρηματικά εντάλματα προπληρωμής, στοιχεία ειδικών λογαριασμών με νομική υπόσταση, λογιστικό σύστημα που τηρείται από το φορέα.
Θυμίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης τον Απρίλη του 2015, να βάλει χέρι στα αποθεματικά φορέων της κυβέρνησης, ανάμεσα σε αυτούς και των δήμων και των περιφερειών. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχώρησε στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των παραπάνω φορέων. Επιλογή που σε ό,τι αφορά την τοπική διοίκηση σχετίζεται με τραγικές συνέπειες τόσο στην υλοποίηση έργων και την παροχή υπηρεσιών προς τα λαϊκά στρώματα, όσο και στην παραπέρα φορολόγησή τους. Επιλογή, στην οποία θυμίζουμε ότι είχαν αντιδράσει έντονα οι εκλεγμένοι δήμαρχοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογραμμίζοντας ότι «η συγκεκριμένη Νομοθετική Πράξη βοηθά τον αντιλαϊκό πόλεμο που πέντε χρόνια τώρα τσακίζει το λαό και τις πιο ζωτικές του ανάγκες, για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό του και ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του».
Την ίδια ώρα, είναι μάλλον παραπλανητικό το κάλεσμα προς τους δήμους και τις περιφέρειες να στείλουν στοιχεία που έτσι κι αλλιώς έχει το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από τους ασφυκτικούς μηχανισμούς ελέγχου που έχει επιβάλει στη λειτουργία τους. Και μόνο η διαδικασία κατάρτισης και ελέγχου των προϋπολογισμών που συντάσσονται κάθε χρόνο από τους παραπάνω φορείς, συνηγορεί στην κατεύθυνση αυτή.
___________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου